Laga stenskott eller byta bilglas?

Dags att laga stenskott eller byta bilglas?

En vanlig fråga vi får är om man kan laga stenskottet eller om hela bilglaset måste bytas ut. Detta beror på fall till fall, men i vanliga fall går det att laga mindre stenskott. Vid större stenskott och sprickor i vindrutan måste hela bilglaset bytas ut. Vårt mål är att reparera en skadad bilruta men om det inte skulle gå så byter vi ut hela bilglaset istället. 

Vi på Vallentuna Glasmästeri hjälper er med stenskottslagning och byte av bilglas. Vi är ett glasmästeri med lång erfarenhet och auktoriserad personal. Vår personal utför lagning av stenskott och byte av bilglas på alla bilmodeller men också på lastbilar, bussar och tåg. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag.

Laga stenskott

Har bilglaset fått ett stenskott? I vanliga fall kan man laga stenskott som är upp till ca 2-3 cm utan att behöva byta hela glaset. Ett stenskott kan vara början till en spricka i vindrutan, därför är det viktigt att snabbt åtgärda stenskottet. Ett stenskott eller spricka i bilglaset kan också leda till försämrad sikt vilket påverkar trafiksäkerheten. 

Skadan på bilglaset kommer inte att vara synligt efter reparationen är klar. Det är smart att alltid ha ett stenskottsplåster i bilen ifall det uppstår ett stenskott så kan plåstret skydda vindrutan fram till vår verkstad. Boka lagning av stenskott idag, reparationen tar ca 30 minuter!

Byta bilglas

Gäller det ett större stenskott eller till och med en spricka över vindrutan krävs det att hela bilglaset byts ut. Ett stenskott som är beläget nära rutans kant går vanligtvis inte heller att reparera p.g.a. säkerhetsrisken och då måste bilglaset bytas ut. Lämna in bilen på morgonen så blir den klar för hämtning under dagen och självklart erbjuder vi fri lånebil under bytet. Våra bilglasmästare hjälper er med bilen! 

Vår auktoriserade personal ser till att reparationen eller utbytet av bilglaset sker på ett säkert sätt, så att du som kund kan känna dig trygg. Din bil är trygg i våra händer!

Boka tid här!