Laga stenskott

Dags att laga stenskott på bilens ruta?

En vanlig fråga vi får är om man kan laga stenskottet eller om hela bilglaset måste bytas ut. Detta varierar från fall till fall, men vanligtvis går det att laga mindre stenskott. Vårt mål är att reparera en skadad bilruta men om det är ett större stenskott eller sprickor i vindrutan måste hela bilglaset bytas ut.

Vi på Vallentuna Glasmästeri hjälper er med stenskottslagning. Vi är ett glasmästeri med lång erfarenhet och auktoriserad personal. Vår personal utför lagning av bilglas på alla bilmodeller men också på lastbilar, bussar och tåg. Både privatpersoner och företag är välkomna. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag! Arbetet tar ca 20 minuter och det går bra att vänta i verkstaden, boka din tid online redan idag!

Boka tid online

Stenskottslagning

Har bilglaset fått ett stenskott? I vanliga fall kan man laga stenskott som är upp till ca 2-3 cm utan att behöva byta hela glaset. Ett stenskott kan vara början till en spricka i vindrutan, därför är det viktigt att snabbt åtgärda problemet innan det förvärras.

Det finns egna kit att köpa för att laga stenskott, men man riskerar också att göra problemet värre om man inte är erfaren. Om hela vindrutan så istället måste bytas blir det dyrare för dig och försäkringsbolaget samt tar längre tid. Ett märke på vindrutan eller spricka i bilglaset kan också leda till försämrad sikt vilket påverkar trafiksäkerheten, framförallt om skadan är belägen i synfältet på förarsidan.

Det är smart att alltid ha ett stenskottsplåster i bilen ifall det uppstår ett stenskott så kan plåstret skydda vindrutan fram till vår verkstad. Skadan på bilglaset kommer inte att vara synligt efter reparationen är klar.

Vad ska du göra när du fått ett stenskott?

Om du har fått ett stenskott på bilens vindruta eller sidoruta bör du direkt täcka över det med ett stenskottsplåster. Ett stenskottsplåster skyddar vindrutan mot ytterligare skador och förhindrar smuts att komma in tills du fått vindrutan lagad. Ett stenskottsplåster är endast en tillfällig lösning fram tills du fått en tid hos en verkstad.

Boka sedan enkelt in en tid hos oss här via hemsidan, vi har ofta tider samma dag eller inom några dagar. Du kommer sedan med bilen till oss på din bokade tid och då ser vi till att laga ditt stenskott och detta tar endast 30 min ca. Vi slipar ner skadan och fyller på med en speciell lagningsvätska. När den har torkat så polerar vi området för att göra det blankt och fint igen. 

När lagningen är klar betalar du självrisken till oss som brukar variera mellan ca 0-200 kr till oss. Sen sköter vi all kontakt med ditt försäkringsbolag. Smidigare än så blir det inte!

Boka tid här