Byta bilglas

Byta bilglas

Här på Vallentuna Glasmästeri gör vi byten av bilglas/bilrutor och sidorutor på alla bilmodeller, lastbilar, bussar och tåg. Vi arbetar således både med privatpersoner och företag. Vår auktoriserade och specialutbildade personal kan allt om bilglas där vi lagar stenskott och byter vindruta. 

Vårt upptagningsområde för byte av bilglas är norra Stockholm, Täby, Åkersberga, Sollentuna, Väsby, Norrtälje och självklart här i Vallentuna. Bilen lämnas in på morgonen och hämtas senare på dagen enligt överenskommelse. Fri lånebil gäller vid vindrutebyte. Vi har samlat på oss lång erfarenhet under de 55 åren som företaget har funnits, boka tid för att byta bilglas redan idag!

Boka tid online

Auktoriserat bilglasmästeri

Vallentuna Glas är självklart ett auktoriserat bilglasmästeri!

Auktorisationen har ett nära samarbete med försäkringsbolagen och sedan flera år genomför kontrollorganet DEKRA oberoende och objektiva granskningar av samtliga enheter. Det finns också en auktorisationsnämnd som genomför besiktningar, enkäter, stickprovskontroller och utbildningar. Besök gärna www.bilglasmasteri.se för ytterligare information om hur vi auktoriserade arbetar. 

Om du har en kamera i din vindruta ska dessa kalibreras, detta gör vi med Hella Gutmann Solutions. Det är viktigt att tänka på att en sliten vindruta är en stor säkerhetsrisk. Hela och rena glas är bra! För att veta exakt pris kontakta oss eller ditt försäkringsbolag när det gäller självrisk vid byte av bilglas. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag. Vi på Vallentuna Glasmästeri är specialister på bilglas. Boka tid här!

När bör man byta vindruta?

Gäller det ett större stenskott, ett stenskott beläget i synfältet eller till och med en spricka över vindrutan krävs det att hela bilglaset byts ut. Ett stenskott som är beläget nära rutans kant går vanligtvis inte heller att reparera p.g.a. säkerhetsrisken och då måste bilglaset bytas ut. Om det istället handlar om ett litet stenskott så kan det gå att reparera, läs mer om att laga stenskott här! Inte bara en direkt skadad bilruta utan även en sliten vindruta kan vara skäl nog för byte. En sliten ruta resulterar i både sämre sikt och större risk för bländning. Lämna in bilen på morgonen så blir den klar för hämtning under dagen och självklart erbjuder vi även fria lånebilar vid byte av vindruta, varav 1 är 100% elbil. Våra bilglasmästare hjälper er med bilen! 

Vår auktoriserade personal ser till att utbytet av bilglaset sker på ett säkert sätt, så att du som kund kan känna dig trygg. Din bil är trygg i våra händer!